31/12 4e dagen utan Wilma, New years Eve!!!

Livet är fullt av överraskningar när man är på hästgård på Irland; vi fick morgonfodra i pitch blackness!! Strömmen har gått till alla stall utom C.
Olivers lösning på problemet?
Vi sätter på stora gårsstrålkastaren och hoppas det räcker till alla stall.
Det gjorde det inte och vi fick gissa oss fram i H och I för de ligger längst bort. Alex som har sin häst längst bort av alla stall hade nån typ av ficklampa med sig som hon använde när hon gjorde sin häst. Haha alla sätt är bra utom dom dåliga.
Det var childrens hunt idag, så några hästar skulle fixas till hunt och snart var hela Flowerhill packat med små ponnies, hundar, rödjackor, jeepar och föräldrar som gick efter.
Tiptoe hade fått för sig att hon inte ville komma in så hon hade smitit iväg till en liten grupp hästar som Oliver egentligen inte vill ha att göra med, de är inte till nån nytta för honom. Däribland den lilla märren Gypsy som smitit ett par gånger tidigare. Rätt som det är när Tamara och jag kommer in från att ha ridit Victor och Rio så kommer gruppen galopperandes i full kareta. Varpå Tamara och jag kastar oss iväg för att försöka få tag på dem. En flock skenande hästar bland alla ungar med ponnies kändes inte som en superbra idé. Med Lisas hjälp lyckas vi få in dem i en hage vid vägen. Dom galopperar runt som tokar men vi tänker ändå att de kommer stanna där. Ända tills den lilla pissmärren beslutar sig att hoppa över tråden, 50cm från där jag står och hindrar dem från att hoppa över. Fan fan fan fan!! Tamara och jag får springa tillbaka upp till gården. Som tur var hade Oliver hoppat av hästen och alla hade samlats på gårdsplanen, så han och Davey tog mer eller mindre över jakten på de galna hästarna som nu bara var två, Tiptoe sprang rätt igenom, och fux valacken i gruppen, Debommer, tyckte det verkade onödigt att springa iväg när man kunde stå och beta istället.
Efter ett antal gap och skrik från Oliver så var båda hästarna inne. Pust och stön, stress och halva höstacken i skon. Jag gick in för lite fika-lunch. David hade lagat irländsk korv-bacon-toast-äggröra-frukost men magen kurrade lite ändå. Vi har sjukt lite mat nu så jag måste snart tjata på Oliver att vi ska åka och handla. Han brukar reagera när vi säger att pastan är slut :p
Händelserik dag, minst sagt. När alla gett sig iväg igen på hunt så var jag och Tamara tvungna att gå in och ta en kopp te var för att stressa ner ;) Vi började silaget tidigt, så vi var klara strax innan fyra har jag för mig.
Satt inne och snackade skit med Alex en stund, hon gnäller över sitt jobb, jag över mitt och sen skrattar vi åt den irländska hästskötseln.
Dusch, mammas julklappsklänning, lite smink så är man fit for fight för nyårsfirande. Eller inte... hade kunnat lägga mig tidigt och inte gråtit för det. Men jag är VRÅLHUNGRIG!!!!!! och irländarna är inte direkt kända för att passa tiden. Fan om det inte var för Davids matlagning hade det faktiskt inte spelat nån roll för mig, irland har ändå förbud på fyrverkerier. Men nu har jag ändå gjort mig fin och är laddad. Vad jag vet så sitter alla utom jag och Tamara på puben och förar. Undrar när mitt sällskap behagar dyka upp...
Vad gör ni andra på nyår?

Over and out.
/R


30/12 3e dagen utan Wilma

Döm om min förvåning när man kliver upp, tänker sig frost och svinkallt. Nej, plusgrader, regn och blåst och snö!!!! Eller ja snö och snö, det var vitt, typ 2cm och det blev fotspår när man gick :)
Så, vad bjöd denna dag på?
Vi morgonsilagae i vanlig ordning sen började vi med mockningen. Yey mockning är sååå roligt. Kl 10 kom Kim och hämtade upp min nya stall-slav-stand-in-kompis Tamara, hon skulle hjälpa Kim stoppa flyers (flygblad eller vad heter det?) i folks brevlådor. Kim ska hålla viktväktarkurs om två veckor och behöver då några tjockisar som volonteers, hihi!
Jag red ut på Amigo med Susanne på Mr Fox, en ny gäst, Vera, på Peter Pan, Michelle på Lizzy, Oliver på Andy och var det nån mer...? David anslöt senare på Lexus. Amigo skötte sig briljant som vanligt med mig på ryggen <3, vi fick några bra skutt och Oliver hade absolut ingenting att klaga på! Även om Amigo gjorde några glädje skutt när Oliver såg på så gick allt jättebra. Om jag hade pengar skulle jag köpa hästskrället och love him to death. Tror han skulle må bra av lite privatliv.
Efter det... Tänker så det knakar... Vi red inte ut mer utan njöt av scones lagade (bakade) av Susanne i the den.
Mockade två boxar själv och fyllde på halm. Sue, Michelles moster, skulle ha hjälpt oss med mockningen men efter att ha kört högaffeln i foten gick hon in och deppade resten av dagen. (Läs sov!)
På kvällen lagade David middag till oss, porkshops, potatismos, ärtor och sparris. Yummy! Potatismoset var himmelskt. Säkert jättenyttigt också... Dom kan sitt potatismos irländarna.
Efter dusch blev det puben med Kim och Tamara som varit där sen 5, David och Theresa. Jag hade sett framemot en myskväll ensam med film och te (plus tvätt i maskinen) men Theresa vägrade ge sig så det var bara att hänga på. Turligt nog blev jag bjuden på drickat så det var bra. Har bara 10 euro kvar från fickpengarna jag tog hem över jul, lämnade 2000 till Peter till resan, resten gick åt till mat, julklappar och nöje. Men har inte än behövt använda dem. Måste dock tanka mitt irländska kontantkort så där kommer antagligen de 10 eurosarna gå sitt öde till mötes. David erbjöd sig att låna mig pengar, men för det första vet jag inte när jag får lön av Oliver nästa gång han är redan skyldig mig två veckor från innan jag åkte hem, för det andra vill jag inte vara skyldig folk pengar det känns bara jobbigt. Men han får gärna ge mig lite pengar ;) 50 euro eller så skulle sitta fint. Han sa nångång att han tjänar 12 000 euro/månad. Det låter helt sjuuuukt mycket. Han var visserligen full också när han sa det så man vet inte så noga.
Det var väl det för den här dagen... Händer inte så mycket på dagarna just nu vilket är tråkigt. Jag vill rida!!!! (Asså mer än en gång per dag)

Over and out.
/R

SNÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ!!!!!!!!


Och det blir fotspår när man går...


29/12 2a arbetsdagen utan Wilma

Burr!! Kallare inatt än igår. Jag sov med fleecebyxor, tröja och strumpor.
Frukostfodring i spöregn! Tamara, jag, Oliver och David Staines hjälptes åt. Det är soft nu när vi är så många här, undrar hur det kommer bli nästa vecka när det bara är jag och Oliver här. Hjälp vad jag kommer få höra att jag lever... Men sen, veckan efter det, är det nedräkning i dagar tills Peter kommer :)))))

Idag var det första gången vi kunde rida på... Jag vet inte hur länge! Minst 1,5 vecka. Vi red ut med hundarna, jag, Tamara och Oliver. Det var gap och skrik som vanligt med Oliver men det gick rätt bra tycker jag med tanke på att han spärrat av alla fält så vi kunde inte direkt rida efter de hundar som sprang åt sitt egna håll. Vi fick gapa och skrika på dem men de gjorde mest som de ville.
Det var blött och geggigt men inte så mycket is, så det var bra. Det regnade hela tiden och blåste så det kändes som att få spikar i ansiktet, inte skönt! Som tur var var det bara en kort runda.

Vidare så har vi mockat och fyllt på sepe halm, en bal var trasig så det blev halm över hela stallet. Inga hästar har behövt gå i skrittmaskinen, det var bra nu sa Oliver. Så Tamara och jag har mest suttit inne, snackat skit och druckit 13560383759 koppar te. Booooooooring....
Bernie var förbi en stund, hon skulle ha följt med ut med hundarna men blev sen, pga vägarna sa hon men Oliver sa att hon blev varnad i tid, så hon var kvar. När vi satt och åt lunch med Oliver så smsade hon och var arg på Oliver, sa att det var hans fel att hon inte kunde följa med ut och att han typ sket i henne när hon försökte maintain, bibehålla?, deras vänskap. Oliver bara skrattade åt det sen ringde han och var arg och tyckte hon var dum i huvudet, varpå Bernie sa att hon skulle lägga på luren och gjorde det därefter. Haha irländarna och deras drama. Har man inget bättre för sig så...

Det var väl det... Jag är glad att Tamara är här, så jag har nån tjej att prata med. Får se hur det blir nästa vecka, tomt säkert.
Nu ska jag lägga ner den här maskinen och ägna min uppmärksamhet till filmen jag och Tamara börjat kolla, Saint and soldiers.

Over and out.
/R

28/12 1a arbetsdagen utan Wilma

Dagen började med att Wilma med mamma Jane lämnade mig ensam här på Flwerhill. Eller ensam och ensam, man är aldrig ensam här. Tamara kom ner när jag hade fyra boxar kvar att morgonfodra i A så hennes hjälp behövdes inte hihi :) Jag gjorde I och A, Oliver gjorde resten.
Sa hejdå till Wilma med mamma Jane, därefter den sedvanliga frukosten. Tamara hjälpte mig sen med mockning och skrittmaskining av halva H, hela I och alla i medcenter. Vi tom mockade ur lilla shettisponnyns box! Vilket sen visade sig vara helt onödigt för Oliver ska ta ut den i hagen så fort han hittat nånstans att sätta den.
Han länsade hela G också plus Tippen, sa att han var "sick of them" så de fick gå ut helt enkelt. Jag orkade inte protestera det skulle ialla fall inte vara nån mening med det...
Vad hände mer?
Jo! Haha vattnet frös så vi fick kånka hinkar igen, hela A, I, H och några i C. Kul kul... Men vilken tur att jag har hjälp av Tamara. Just nu är det svinkallt (men vackert med all frost på träden och så) och vi kan inte rida för att marken är så hård och det är halt överallt. Så det vi gör är jobbar och jobbar utan nån egentlig belöning. Ja jag får pengar men vafan man vill ju rida. Det är det som är det roliga. Så det känns ganska meningslöst för tillfället.
Idag kom David Staines också från Dublin så när arbetsdagen var slut så messade Davey och tjatade att jag skulle komma med till puben. Tillslut gick jag med på det och det blev två redbull/vodka. Haha efter det var jag glad! Har inte druckit sen min fest så det var inte speciellt svårt att bli påverkad. Men som dom säger "gratis är gott" så jag spottade inte i glaset. Nu är klockan 22.29 irländsk tid och David Staines har just lagat middag! Haha irländarna och deras mattider. Jag har inte ätit nåt för jag är mer trött än hungrig. Längtar mest till sängen faktiskt... Men Davey och Teresa åt med god aptit.
Nåt mer?
Ont i fingrarna som vanligt, nothing new, lite ont i häst-avkastar-knät. Sen så har jag gått i fel stövlar idag så ena underbenet värker lite. Går väl över tills imorgon skulle jag tro. Har berättat för Oliver också att jag åker hem 18e så vi håller alla tummarna att Wilma kommer tillbaka tills dess. Peter <3 kommer över och hälsar på mig sen så åker jag hem med honom. Förhoppningsvis finns det lite jobb till mig då också när jag kommer hem, det verkade itne vara nåt problem så det känns bra. Så jag tänkte jobba asmycket ett tag och sen resa nånstans med Peter i ett par månader. Det vore coolt. Men först egypten i mars. Det kan bli kul, har inte dykt på så många bevarade vrak och vraken i egypten är rätt kända. Så det kommer bli kul tror jag.
Ja det var väl det för idag antar jag... Ska lägga mig i mitt tomma rum ensam nu. Skönt iofs att ingen snarkar i alla fall ;) Nämner inga namn det är pinsamt ändå.

Over and out.
/R

Back to buisness again...

Jaha då sitter man på bussen tillbaka till fortet. Just nu känns det inget roligt alls att vara tillbaka. Jag vet vad som väntar och hur händerna kommer må...
Och nu verkar det som att Wilma är påväg härifrån så... Jag kommer nog vara kvar tills den 8e ialla fall, när Peter kommer och hälsar på. Det är bara 10 dagar kvar tills dess. Två veckor tills jag skulle åka hem för gott i så fall. Känns helt okej, men det suger apballe om jag ska vara här själv dom två veckorna...
Ååååhhhhh att livet aldrig kan vara enkelt! Vet inte ens om jag har nåt jobb när jag kommer hem igen. Har försökt få tag på chefen men det har inte lyckats precis. Bara jag får besked från honom så är allt lugnt sen. Det blir inte så där kalas att komma hem och inte kunna dra in några pengar och samtidigt ha en stunande resa som kostar pengar.
Well, nästa gång jag skriver vet jag nog mer.

Over and out.
/R

För er som undrar hur det ser ut när man bär hinkar med vatten på irland


Det ryker ur öronen på Wilma när hon kånkar 50L vatten. Och så har hon på sig sin Alstersbygdens kör- och ridklubbs jacka. Very good for hunt- väldigt bra jacka för jakt.

Over and out.
/R

God Jul från sverige


Ett axplock från min jul. In order of appearance:
Memphis hittade hem igen och inspekterade klappinslagningen
Pappa och Lisa
Jag hos farmor och farfar vid granen. Ser ni, stockholm fick också en vit jul <3
Julbord hos farmor och farfar
Makro på julbordet
Julmat. Ser gott ut!!
Farmor och farfars klapp från oss. Ett kollage på dem själva och alla barnbarnen, nämdö och segelbåten. Farmor blev jätteglad, farfar tomten försvann bakom tavlan.
Lillasyster i ny frisyr
Mamma och Marco kollar i julklappskalendern, lillebror med på ett hörn
Jag hos mamma och marco
Lillasyster öppnar vår klapp. Kollage på henne och Sebbe
Jag och Peter <3
Mamma håller upp vår klapp till henne och marco. Dykbild från filippinerna i vintras
Lillebror håller upp vår klapp, dykbild från Gozo i somras.
Det var bara några av bilderna lägger upp mer sen på FB, ikväll ska vi gå och se Avatar med mamma, marco, lillebror och Assi, lillasyster och Sebbe och syrrans kompis Zanna. Blir vi nio då?? Ja med oss så.
Hoppas ni alla haft en skön julafton och får en fortsatt skön jul- och nyårs helg.

Over and out.
/R

De senaste dagarna i bilder...



Det är kallt nu på Irland. Men ganska vackert. På näst-sista bilden uppe till höger är det irländska sättet att skrapa bilen. Jag ska köpa skrapor till dem allihopa!


Ett axplock ur vår LEDIGA DAG i Galway. Vi gjorde morgonsilage först sen fick vi skjuts till Loghrea (?) och tog bussen. Vi fixade irländska personnr P.P.S numbers, thank you Davey for the info och tog en tur till Penneys.
För mer bilder på våra fynd se facebook.
Imorgon åker jag hem till Swedala men ska försöka titta in på bloggen iaf.
Sov så gott!

Over and out.
/R

13/12 36e arbetsdagen på ön, saaaaanktaaaaaaa luuuuuuuuciiiiiiiiaaaaaaaaaaa

Tänk vad roligt det hade varit om vi haft lucia grejer med oss och haft luciatåg idag. Det hade varit roligt, men jag tänkte inte så långt när jag packade. Eller jag brydde mig nog inte, då hade jag kommit på det. Och ni där hemma borde ha tänkt att jag nog skulle vara sugen på lussebullar idag med russin på. Det borde ni ha skickat till mig. Men jag är inte bitter. Haha haha haha…

Nej jag skojade bara, men det hade varit gott med lussebullar.

Jag vet att ni är lite sura på mig för att jag inte uppdaterat bloggen, men jag har bara inte orkat. Olivers humör har gjort mig oinspirerad och trött på kvällarna. Man har inte velat se honom mer och bara gömt sig med film på rummet.

Det har inte hänt nåt speciellt ändå, i fredags fick jag hoppa Amigo. Oliver trodde han skulle dumma sig eftersom vi inte har ridit hästarna ordentligt som han uttryckte sig, men han skötte sig jätte bra. Jag fick till ett jättebra hopp, ett sånt där språng när han inte tog ett extra galoppsprång innan hindret och det nästan känns som att man flyger över. Så himla skönt känns det att hoppa då!

Resten av den dagen var Oliver arg har jag för mig.

Igår var det hunt, fast först skulle Oliver och en grupp ut på cross country. Vi fick sadla en triljon hästar, och mitt i alltihopa kommer en jäkla tysk och frågar Wilma om nån adapter till en hårfön!!! Som om vi, som håller på och sadlar hästar tills vi dör, har tid att fixa en jäkla adapter!! Wilma bara svarade att han fick leta efter Oliver. Tydligen så skulle Wilma med ut och rida med gruppen så jag fick sadla hästarna själv till hunten och tvätta två hästar, helt själv! Men det gick bra det var inte så många att fixa. När Oliver var borta så red vi några hästar och mockade alla boxarna. Conor är halt, stel som attan så han får gå och bada varje dag i pölen. Det var väl det som hände igår, Michelle och David kom på eftermiddagen så det var kul!

Idag var det stress hunt, dubbelt så många hästar som igår och Oliver for runt och svor. (Det börjar bli vardagsmat nu med hans färgfulla språk). Och som vanligt så var John och hans Black P sena, så vi lastade inte de hästar som skulle vara efter honom i lastbilen. Då fick Oliver psykbryt och började gorma och allt. Vi var sooo slow och allt möjligt. Ni kanske märker att jag skakar av mig det mesta han säger, för jag kommer aldrig ihåg exakt vad han sagt när jag ska återberätta. I alla fall, vi höll på att glömma en häst! Mr Fox. Eftersom vi inte lastade alla direkt efter att de blivit sadlade så blev det tokigt. Men det löste sig och alla åkte iväg. Tack och hej, lugnt och skönt nu ett par timmar. Wilma och jag fikade och pratade med tyska Alex som har sin häst här. Sen red vi namnlösa gråa ponnyn och Holly. Det var kallt men solen sken, tur jag hade pappas varma vantar på mig :)

Sen så red jag ner Conor till pölen och Wilma red ut med Tippen. Efter det så mockade vi tre boxar var, för att det inte ska bli så mycket imorgon när vi antagligen behöver rida fler hästar, och jag slängde in ny halm mens Wilma red Newman.

Efter det var det kvällsfodring igen, och dagen var i princip slut. Eller inte direkt för vi var tvungna att vänta på Oliver och lastbilarna som skulle komma tillbaka efter hunten. Så det var bara till att gå in och vänta med en kopp te. Vi fick sms strax innan 18 att de snart var på väg så vi gick ut. Sen började arbetet med att ta av täcken och sadlar, ställa in hästarna i sina boxar, på med nya täcken, spola sadelgjordar, hänga in sadlar och träns i sadelkammaren, ta hand om paddar, hänga in täcken i torkrummet, osv osv.

Idag trodde vi att Oliver fått ett slag i huvudet, för när vi var färdiga med allt och gick in för att slänga ihop lite pasta till middag så kom Oliver in och bad om ursäkt flera gånger för att han skrikit till oss på morgonen. (Ursäkta? Det har aldrig hänt förut!)

Sen i nästa sekund frågar han om vi lagar mat, för han tänkte om vi kanske var sugna på kinamat. Va?! Que?! Vi fattade ingenting men blev ändå glada. Han kanske har tagit sitt förnuft till fånga. Eller nånting. Det kändes ändå bra att han nånstans kände sig skyldig. Men eftersom vi lagat mat redan, så blir det kina imorgon, yey!!

Det var väl det hele… Jo Wilma och jag var godissugna igår så vi tog en promenad på en timme till Mc Donnaghs (låter som Mc Donalds när irländarna säger det fort). Det är kanske 2km enkel väg, så det blev en bra promenad för lite choklad haha. Mörkt var det också. Så jag fick för mig att det var orcher och zombier som följde efter oss och skulle attackera mig bakifrån. För mycket skräckfilmer antar jag… Hm Peters fel.

Jag hoppas jag orkar vara bättre på uppdateringarna den här veckan. Men det känns som att vi gör nästan samma sak varje dag och det kan inte vara så himla kul att läsa? Eller? Jag skulle bli uttråkad av min egen blogg. Men sån är jag.

Nu visar klockan 22:41 min tid och det betyder sovdags för Rebecca. Men nu är det bara en ”vanlig” arbetsvecka kvar för mig innan jag beger mig hemåt en sväng. Mamma har bokat tid åt mig också hos farbror doktorn, så vi får se vad den slutgiltiga domen blir. Jag har förlikat mig lite med tanken att jag kanske måste åka hem för gott två månader tidigare än planerat. Jag ska ändå fira nyår här med hela gänget. Det tror jag kan bli grymt kul! Måste rota fram lite fina nyårskläder bara, jag tänker vara absolute smashing den kvällen det säger jag bara.

Sov gott!

 

Over and out.

/R


10/12 33e arbetsdagen på ön, Oliver skäller vidare, förflyttning önskas…

Kallt och frost ute när vi gjorde morgonfodringen, men dagen övergick snart i sol och ganska varmt.

Vi gjorde en egen lista på hästar att rida. Skulle rida Bart men det fick jag inte för han skulle klippas. (oh nej vad ledsen jag blev, inte). Så det blev Holly istället. Då hade Wilma redan ridit iväg med Rio så vi fick rida själva jag och Holly. Det gick jättebra förutom att hon precis som alla andra pållar här har en sida som är stelare och jobbigare att böja än den andra.

Sen red jag ut på Lizzy, alias krutstoet. Hon försökte springa iväg med mig hela tiden, men jag tvingade henne på en liten volt så då skärpte hon sig. Hon tom böjde nacken ibland. Men mina armar blev typ slaktade av att rida henne. När jag red tillbaka och kom upp mot huset stod Oliver och rökte utanför, så han såg mig rida förbi. Vi var alltså max 50m från att stanna och sitta av. Då ropar han till mig att hästen går och sover och att jag måste korta tyglarna. Hästarna får då alltså inte gå och sträcka ut halsen på väg hem. Nähä. Okej. Jag trodde han skojade med mig först, men sen när jag red ut på Henessey så kom han fram och sa att vi skämmer bort hästarna och de får göra som de vill och vi rider inte dem ordentligt. Så han gav mig ett spö och sa barskt åt mig att korta tyglarna. Herregud ska vi trava ut från stallplanen eller? Jag tycker hästarna har det hårt som det är, ska de inte ens få värma upp sig lite innan vi pressar dem?

Då kom Wilma bakom mig på Wilson så vi red typ samtidigt på fältet. Henessay har en sida som han vägrar svänga i, när vi rider i höger varv och ska svänga av uppåt till höger då bara skiter han i att jag tar i tygeln och springer rakt fram. Vi höll på att rida in i ett hinder för att han vägrade lyssna. Sen drog han iväg med mig och Wilson började bocka med Wilma. Vi stannade till ett tag på fältet och pratade och då visade det sig att Oliver skällt på Wilma också. Han tyckte att det var vårt fel att vissa hästar, bara Lee vad vi känner till, är dumma med gästerna. Lee får för sig saker, börjar springa i cirklar och stegra sig när han inte får gå som han vill. Så nu trodde Oliver att Amigo hade blivit likadan. Han hade sagt till Wilma att vi bara låter hästarna göra som de vill och trava med långa tyglar. Och nu får vi inte galoppera på det fältet som vi brukar galoppera på heller… Den här dagen blir bara bättre och bättre. Alltså, visst, jag kan ta skiten som Oliver spyr ut på oss, om han då vänder på det sen och säger gör så här istället eller där och där kan ni rida. Men Oliver bara kastar ut saker vi gör fel, sen får vi inte veta hur vi ska göra istället. Det måste vi liksom gå och be om. Han t.ex. springa längs gårdsplanen hojta att vi inte ska göra på ett visst sätt. Sen är han bara borta, vi får liksom alltid springa efter och fråga hur vi ska göra istället. Det stör jag mig på som fan!! Och alla säger att ja men det är så han är Oliver, han är stressad och har mycket att tänka på. Men det skulle bli tusen gånger enklare för båda parter om han var tydlig från början. Men det är han inte. Det är det sista han är. Vi får hela tiden springa efter och be honom förklara, då blir han oftast irriterad och pratar till oss som att vi är fem år. Åh jag blir galen på honom!! Jag vet inte hur jag ska vara mot honom heller för han verkar bli så himla irriterad när vi inte förstår, sen blir han ännu argare när vi inte gör som han tänkt sig. Jag känner ömsom att jag vill åka hem och utveckla min ridning på svensk mark, samtidigt som jag tycker hoppningen är rolig här och vill lära mig bli bättre på att hoppa. Funderade om jag på kul skulle se om det finns nån annan hästgård som vill ha en slav eller två.

Jag vet inte hur många gånger jag tjatat på Oliver om att vi inte har rena schabrak till hunten i helgen, men inget har hänt. Men jag har bestämt mig för i alla fall att om han börjar anklaga oss för det, så kan jag hävda att jag sagt till minst fem gånger nu. Vad mer kan jag göra? Ställa mig och handtvätta alla schabrak? Det skulle iofs inte förvåna mig om han ville det för att det inte finns nåt annat val. Aja Olivers huvudvärk inte min…

Imorgon ska jag fira att jag haft mitt körkort i två år, alltså är prövotiden slut, och att Peter och jag varit tillsammans i sju år!!! Hjälp vad tiden går…

Sen på lördag kan jag börja bocka av dagarna tills jag står på svensk mark igen. Det ska bli så skönt, ni anar inte! Få paus från Oliver och låta Wilmas mamma ta min plats, lycka till Jane :)

Jag tänkte liksom att, när jag först kom på idén med att åka hit, nu ska jag knäppa er alla på nästan och ni ska allt få se vad jag kan klara av! Men jag känner nu mer och mer att jag bevisat för alla och främst mig själv att jag kan klara det här. (förutom att mina leder i fingrarna protesterar) Jag har faktiskt inget emot att jobba hårt som jag gör här, rida många hästar som jag gör här, om jag samtidigt får chans att lära mig nånting. Men det tycker varken jag eller Wilma att vi får. I synnerhet inte Wilma som redan ligger på en hög nivå i hoppningen. För henne är vi bara ute och lallar med hästarna. Vi tycker inte ens att hunt var nånting roligt, det kändes bara stressigt och dåligt för hästarna. Nej då känns det som att jag får ut mer av att vara medryttare på en häst i Sverige två dagar i veckan än här. Plus att här får man skäll för allt man gör. Det är som Wilma sa, det här med täckena igår det kommer man ändå över ganska snabbt man försöker tänka på det till nästa gång. Men när han skäller ut oss för att vi rider hästarna fel och att det är vårt fel att hästarna är dumma med gästerna (vilket de inte är, de flesta och de som är det har varit det de senaste veckorna för att de inte gått på hunt och sprungit av sig) det tar djupare och känns jobbigare att höra. I synnerhet eftersom vi inte får nån konstruktiv kritik, det är bara att vi gör fel. Inte att vi gör fel, gör så här i stället. Det får en inte direkt att vilja stanna precis… Man uppskattar allt hemma nu när det är så här. Tom jobbet känns mer lockande än Oliver-gestapo-fidel castro-enväldig härskare på Flowerhill. Han hade tydligen sagt till Wilma att han skulle följa med och visa oss var vi kan rida hästarna men vem vet när det blir. Det jag skulle säga om hoppningen är också att när vi väl följer med gästerna ut så sätter Oliver oss på reservhästar, ifall nån av gästerna inte klarar av sin häst så har vi en häst att byta med. Så vi får inte alltid hoppa så mycket, mer titta på och se om nån gäst behöver byta häst. Annars får vi oftast rida hem efter halva ridturen så vi kan vara där när gästerna kommer tillbaka och ta hand om hästarna åt dem. Vi får inte direkt någon träning själva… Vilket är jätte synd.

Vad har jag lärt mig hittills på Flowerhill?

Inget egentligen, blivit ännu bättre på att skaka av mig skit antar jag. Vet att jag egentligen är bättre än vad Oliver får det att verka som. Sen försöker jag tänka att jag är här frivilligt och kan sluta närhelst jag vill.

Det jag tänker på och oroar mig lite för är att jag ska till läkaren med händerna när jag kommer hem, så om han/hon säger att jag inte kan fortsätta så måste jag sätta min hälsa i främsta rummet. Nu har det blivit värre och fler fingrar går inte att böja på kvällen. Långfingret är värst på höger hand och ringfingret på vänster fastnar i leden när jag böjer och rätar ut fingret. Det är okej mitt på dagen, då går de åtminstone att böja, men gör ändå ont. Och ja mamma, jag har handskar hela tiden utom när jag sadlar hästarna för handskarna fastnar i alla spännen :p

Nu har långfingret lagt av så det går bara att böja till hälften och ringfingret på samma hand värker. Vänster är lite bättre som sagt. Känns lite läskigt bara…

Lovade att vara på skype för en timme sen och har inte duschat än, så måste nog sätta punkt här. Punkt.

 

Over and out.

/R


9/12 32a arbetsdagen på ön, Oliver laggar ur och hemlängtan smyger sig på

Dagen började med sol! Tjo ho!

Vi mockade… Yes varannan dag ska det mockas. Veterinären Tori var här och gav lugnande till några pållar som skulle klippas och fixade Dels bandage.

Jag tog ut Dolche och Clint som gått på hunt igår, till hagen. Dolche tyckte det var jätte kul att få gå i hagen så han stack med grimskaft och allt. Men till slut fick jag tag i honom och kunde ta av grimman.

Vi red ut med Victor och Mr Fox, Mr Fox nickade med huvudet hela tiden när vi galopperade så mina armar var typ slaktade när vi ridit klart. Han brukar vara snällare när jag rider själv. Sen red vi Ivory och Jameson, Ivory var snäll ibland. Man skulle kunna tro att han är en stor version av Amigo, han är säkert jätte snäll att hoppa och så, men han ville bara springa efter Jameson hela tiden. När han fick det gick det bättre. Till sist red vi Lexus och Spice Girl. Jäkla märr alltså! Shit vad sur jag blev på henne. Hon skulle bara dra iväg med mig hela tiden. Till slut stod Wilma still med Lexus och hjälpte mig när jag red Spice Girl på en liten volt så hon inte kunde springa iväg. Haha, det gick bra till slut men mina armar var helt slaktade.

När vi kom in fick vi skäll av Oliver för då hade vi inte satt på täckena på de hästar vi ridit under dagen. Jag försökte då förklara att det var varmt, hästarna var svettiga och blöta från pölen. (sjön)

Då skakade han bara på huvudet och suckade nåt i stil med ”vad ska jag ta mig till med er…”

Sen så ville Wilma tvätta Tippen (Tiptoe) för hon varit i hagen hela dagen, men det fick hon inte för Oliver för han tyckte hon var okej. Det tycker han bara för att Tippen inte används till gästerna, hade det varit en annan häst så hade det varit lika med döden att inte tvätta den.

I alla fall, vi påminde Oliver om att kanske ta in Dolche och Clint från hagen, då hade han halvt glömt dem!

Vi tvättade dem och så tyckte Oliver att Wilma skulle hämta svett-täcken så det gjorde hon. Det hade då börjat regna så hon stod och höll i täckena medan Oliver sköljde klart Dolche. Då fick Oliver fnatt och tyckte inte Wilma skulle stå där bara och inte göra nånting så han sa åt henne att börja sopa. Han sa åt henne att lägga ifrån sig täckena nånstans, whatever, spelar ingen roll. Hon la dem då på en liten stenkub som vi har när vi sitter upp på hästarna. Då fick Oliver fnatt igen och sa åt mig att ta bort det täcket som låg där. Jag hade vid det laget tagit på Dolche det ena. Jag tyckte då att jag kunde knäppa täcket på honom bara innan jag flyttade häst och allt under tak. Men Oliver skrek att då kommer jag få byta täcke och allt igen för det blir blött av regnet nu!!!

Herregud hans temperament alltså… Han verkar gå igång på att skrika och gapa runt omkring sig. Han tog själv hand om Clint och gick iväg.

Senare på kvällen så åkte vi iväg till Aldi för att handla. Wilma och jag hade redan ätit innan då, mitt blodsocker var i tårna när vi hade gjort kvällsfodringen för det blev aldrig nån tid till lunch riktigt, så Oliver trodde att vi skulle laga nån mat på kvällen. Vi antog då att han inte gillade den pastan som redan fanns i kylen, vi hade ätit rester från den tidigare innan vi åkte till affären. För han frågade oss hur länge vi skulle äta den pastan egentligen. Till saken hör då också att Oliver anser att man aldrig ska kasta mat annat än om den blivit dålig. Summa summarum vi äter av pastan tills den är slut. Det förklarade vi för Oliver som inte svarade på det, tror jag. Eller så hummade han bara.

Det är svårt är han ger oss dubbla budskap hela tiden. När vi satt i bilen skällde, eller nej inte skällde men påpekade, att han tyckte vi gav hästarna för mycket silage. Okej, men innan så sa han att hellre för mycket än för lite och han har så mycket så det är bara att ge. :S känner jag mig… Jo så påpekade han det att vi glömt byta täcke på Clint och Dolche. Visst det borde vi kommit ihåg, men va fan man kan inte komma ihåg allt alla gånger. Då skakade han på huvudet och gjorde sånt där missnöjt smackljud med tungan. Sen så tyckte han att vi glömt sätta på Holly täcke. Där höll jag inte med riktigt, för det första hade hon svett-täcke innan han klippte henne och för det andra så vet vi inte, eller i alla fall inte jag, var han har sina tjocka täcken. Plus att när det var en annan häst som skulle byta täcke så sa Oliver att han fixade det själv. Alltså tänkte jag att ja men då fixar han det för så säger han alltid om det är nåt speciellt som ska bytas eller ändras. Men nu tyckte han tydligen att det var vårt fel… och som vanligt så kommer jag på alla smarta grejer jag hade kunnat kontra med, i efterhand. Jag sa bara okej och lyssnade på hans harang.

När vi kom tillbaka från affären så skulle han köra iväg särets häst, Belview, till nåt ställe för de skulle på hunt tydligen. Så det var bara för oss att plocka fram grejerna och lasta pållen i lastbilen. Wilma tyckte vi skulle fråga om vi fick följa med i bilen, bara sitta och lyssna på musik och så. Jag hade egentligen fått nog av Oliver då, men vi dividerade oss fram till att det nog inte fanns plats för oss båda. Jag ville helst bara lägga mig på sängen och stänga av Oliver- kanalen för dagen. Så blev det också, lite internet och försök till att lägga upp en bild på Wilma när hon har sin sexiga duschtofs. Men det sket sig för internetet laggade sönder. (Wilmas uttryck, betyder typ att anslutningen inte funkade som det skulle).

Det var det hela, börjar bli lite less på Oliver och att allt ska ta sån himla tid här. Vi har fortfarande inget trådlöst internet, vi har fortfarande inte fixat bankkonton och jag får fortfarande inte köra bil för Oliver har inte lagt till mig på försäkringen. Bravo, publiken applåderar.

 

Over and out.

/R


Wilma i paint


8/12 31a arbetsdagen på ön, I fancy him and he fancy me. I’m gonna do him tonight!

Hihi var tvungen att citera David från i helgen. Alltså måste bara klargöra en sak. Vi har två David, en liten som är 23 (han kan också heta Davey lite oklart än så länge) och har lockigt hår. Tillsammans med Anna från Sverige som bor i Enskede och var här som nanny till Kims barn. Ägare till Major by the way. Sen har vi stora David som är 40 nånting och äger Mc Nalley och Lexus. Han är alltid med Michelle och är gay. I helgen hade vi tyskar här som följde med dem till puben. Då tyckte David, dä, med lite för mycket dricka i kroppen att den ena tyska killen var lite sugen på honom. Så han hade sagt följande till Oliver, när Oliver skulle åka iväg och hjälpa tyskarna som fastat i ett dike:

-I fancy him, and he fancy me. I’m gonna dooo him tonight!

Ja och därav headern. Det är ganska roligt att lyssna på alla historier om vad David gjort på fyllan, förra helgen tror jag det var, då hade han ringt Michelle mitt i natten och berättat hur bra kompis han var med en lyktstolpe. Haha!

I alla fall, vår dag idag har gått i ridningens tecken. Vi började strax efter 9 och badade diverse skadade hästar från hunten. Sen packade vi in två hästar som skulle iväg på hunt med Oliver. Därefter red vi tre hästar var. Jag red Hegrid <3, Moyroye och Amigo. Hegrid skötte sig sådär, han ville springa ifrån mig när det blev jobbigt och ville inte ställas i vänster varv. Alltså, han är antagligen stel och har dåliga muskler i vänster sida, så när det blir jobbigt att gå på böjt spår så petar han ut bogen och försöker springa iväg. Ska nog ha Wilma på marken nästa gång jag rider honom så hon kan säga hur jag ska göra. I skritten gick det bra, och i höger varv gick det också jättebra. Men vänster, nää skulle inte tro det.

Moyroye, wow vilken pigg häst! Han hade behövt galoppera mer än jag orkade med honom, men han var så himla dum med huvudet. Han hade det spikrakt uppåt och varje gång jag skulle bromsa honom så körde han upp huvudet ännu mer. Inte så att han ville vara dum eller så, han ville bara springa och gillade inte att jag ville bestämma över honom. Många hästar är så, när man kräver lite av dem och säger åt dem att de inte får springa iväg och galoppera i vilken galopp de vill, så dummar de sig med huvudet. Antingen neråt eller uppåt i himlen. Vi hoppade ett litet hinder på slutet det tror jag han tyckte var kul.

Till sist red jag Amigo. Det roligaste! Det är så kul att hoppa med honom för han är så snäll, och jag fortfarande rätt kass på hoppning. Plus att han är ganska liten så det blir ordentliga språng när han hoppar, inte som vissa stora hästar som knappt hoppar :p. Wilma red Latté samtidigt och ville inte hoppa henne för mycket eftersom hon har ett knä som inte är riktigt okej, så det blev bara två språng. Men kul ändå. Hoppas det blir mer hoppning för mig på torsdag eller fredag.

Vad gjorde vi mer idag?

Vi mockade ur lilla gråa ponnyns box, som inte fått nåt namn ännu. Men det ska bli ändring på det. Vi kommer båda lägga ut bild på den och så vill vi ha in namnförslag . Bilden ligger längst ner i inlägget. Det är ett sto, bör jag väl tillägga.

Sen har vi inte gjort så mycket mer. Lite bättre dag idag. Pratade en del med Wilma och hon sa också att det där tillfället när jag trodde Oliver sa f**k off eller you till mig så var det inte till mig det var om vattenslangen som hade blött ner honom. Det var ju skönt att höra. Men ändå, börjar bli lite less på allting här. Inte på ridningen för det är sån liten del så det blir inte för mycket. Men allting annat, silage två gånger om dagen, mocka varannan dag, fixa inför hunt tre- fyra dagar i veckan, laga middag osv. osv. Det är ett väldigt inrutat liv och jag pallar inte i längden, måste ha omväxling. Men imorgon verkar det som att vi får komma iväg och få irländskt personnr och fixa bankkonto. Så, ett steg i rätt riktning. Nu ska jag bara stoppa en kopia av mitt körkort i näven på Oliver så får jag snart köra bil också!

Räknar dagarna tills jag får komma hem, 10 arbetsdagar kvar bara! Åh, det ska bli så mysigt. Saknar alla familjegrejer vi gör, guitarr hero kvällar, pysseldagar, bakning, sy gardiner, äta middag, spela spel, bara umgås. Det längtar jag efter! Och så mammas nya kisse också. Får mig att undra var vår Memphis är. Han är så himla fin så jag skulle inte bli förvånad om nån har tagit hem honom till sig, men ledsen och frustrerad känner jag mig över att sitta här borta och inte kunna göra nånting. Jag vill inte att han ska vara nån annans katt! Han ska vara hos oss, Vegas bästa kompis. Åååhh...

Har lovat Peter att poppa in på skype så jag ska masa mig ut i kylan på kontoret. Undrar om vi nånsin får trådlöst här på fortet…

 

Over and out.

/R


Så här skönt tycker Jameson det är när vi lägger in ny halm till honom <3

Namnförslag efterlyses!!


7/12 30e arbetsdagen på ön, Kom och ta mig långt härifrån!

Idag var en sån där dag då man hatar allt. Jag hatade Oliver idag, jag hatade jobbet, jag hatade allt!

Det kändes som att mina grejer hela tiden fick fötter de var aldrig där jag ställde dem, Oliver var på mig hela tiden så fort jag öppnade munnen, det var bara jag som fick fråga Oliver om allting, ingenting blev som jag ville, det var bara tjat hela tiden. Framför allt tappade jag helt lusten att anstränga mig, det kändes inte som att det uppskattas. Alla små saker jag ser överallt som kan göras bara sket jag i för det spelade ingen roll. Jag fick skit i alla fall, och det var bara useless, too slow, gap och skrik. Jag bestämde mig för att hålla en låg profil ett tag, alla ni som känner mig vet att jag hörs och syns och talar gärna om det för allt och alla. Det är sån jag är. Nu ska jag hålla igen min trut, jobba och bara fråga om det är nåt jag verkligen måste fråga. Skickade iväg jordens längsta sms till Peter också där jag klagade på precis allt. Han lyssnade snällt och sa att det nog inte var så farligt. Jag, vet inte det svenska ordet för det, men read too much into it, gör en höna av en fjäder? Är nog en gnutta överkänslig och tar åt mig lite för mycket, men f*n vad sur och ledsen jag var idag. Jag gillar inte när Oliver använder fuck- orden i samma mening som han pratar till mig och det gjorde han, säkert inte med mening att såra mig eller så, men jag tog åt mig och gick och satte mig i torkrummet ett tag och tjurade. Sen undvek jag honom resten av dagen. Jäkla gubbstrutt! Åh vad trött jag var på hans stil och sätt idag. Att han aldrig har en vänlig ton heller, det är alltid ”hämta det!” eller ”gör det här!” och gör vi det i fel ordning så är vi useless och han vet inte vad han ska ta sig till med oss. Jag kände idag att jag var så otroligt glad över att det är 6+5 arbetsdagar kvar innan jag får åka hem. Jippie! Imorgon tror jag Oliver skulle vara borta också, gud så skönt.

Jo en annan grej med Oliver också, han suckar alltid när han tycker vi tjatar, eller det är jag som tjatar för jag blir tokig av att det inte händer nåt häromkring, så jag tjatade imorse på att vi måste åka till socialen här för att kunna få ett irländskt personnr så vi kan öppna bankkonton, så Oliver kan ge oss lön direkt som stående överföring. Då tycker man att det borde ligga i hans intresse också att det blir gjort nångång (samma sak med att jag skulle ta med mitt körkort så han kunde ta kopia. Ha mig medförsäkrad på bilen och jag kan då köra och hämta nån, Wilma och jag kan handla själva, etc. Det har inte heller hänt!) men då när jag påpekade det så himlade han bara med ögonen (gud vad du tjatar!!) och suckade lite. Tittade på Wilma och frågade henne vad han skulle ta sig till med mig. Det ligger i alla tres intresse att det blir gjort, just nu är han skyldig oss två veckors lön vilket skulle underlättas om vi fick komma iväg till det där socialkontoret nångång. Jag åker hem nästa lördag och då förväntar jag mig att jag har all min lön som jag ska ha fått dittills. Åååh jag blir så irriterad på såna människor som aldrig får tummen ur! Och så måste jag tjata och det känns inte heller kul att vara den som alltid får tjata… Och så mina ridbyxor då som jag beställde från nåt ställe här, de gick sönder i sömmen i förstärkningen vid knät redan första dagen jag hade dem. Jag visade Oliver som sa att jag skulle lägga dem på kontoret och så skulle han skicka tillbaka dem. Tror ni det kommer hända det här året? Behöver jag ens nämna att jag fick tjata på Oliver i två veckor för att han ens skulle beställa grejerna från början? Behöver jag nämna att jag är trött på honom?

Kan nån frivillig komma och ordna upp Oliver Walshs liv tack!

Förövrigt har vi mockat idag och ridit ut en gång med två gäster plus Oliver, jag red Zorro som ägs av Roz. Men Zorros ena sko var lös och konstig så jag fick inte hoppa honom. Det var tråkigt för jag tror han hade varit trevlig att hoppa. Sen hade Oliver ett gäng hästar ute som sen skulle in och bli duschade. Ett projekt Wilma och jag var tvungna att hjälpa till med.

Vi fick i alla fall hjälp med silaget nu på kvällen så det ska han ha tack för, Oliver. Eller hjälp och hjälp, han fyllde kärrorna åt oss. Men det är inte alltid det hjälper oss för han lägger på så tunga sjok så vi kan inte alltid lyfta dem och då måste vi stå och dela på dem och det tar typ lika lång tid som att vi skulle ha fyllt kärrorna med sjok som vi klarar av att lyfta. Så det är rätt ovärt!

Nu sitter jag i köket, Wilma och jag försöker oss på en ugnspannkaka. Wish us luck!

 

Over and out.

/R


6/12 29e arbetsdagen på ön, i mellanmjölkens land

Oliver hjälpte oss med fodringen i morse, jag hann bara göra I- stallet och gråa ponnyn, så jag hjälpte Wilma med A- stallet och sen var det frukost.

Dom skulle till Roscommon på hunten så de måste åka tidigt. Det blev lite stressigt för Zorro hade en lös sko som skulle sättas fast och Zorro ville inte stå stilla när David försökte slå i den. Så det tog mig säkert 15 min när jag egentligen bara har knappt 10 per häst. Så stress, stress, stress. Oliver skriker att vi är awfully slow. Sen när klockan slagit halv 10 och alla hästar stod intryckta i lastbilen så var det den obligatoriska ”te och ciggen innan hunten”. Wilma och jag stod bredvid och kände oss jätte fåniga, eftersom vi stressat som sepen och sen bara står och glor.

Oliver sa att det viktigaste som vi ska göra idag, som är viktigare än nånting annat, är att hämta två rymlingar som står hos en granne. Grannen skulle hämta oss och så skulle vi gå med hästarna tillbaka. Okej, bra då kan vi ha slapparläger efter det då, tänkte vi. Det visade sig att grannen kom en timme innan kvällsfodringen, så vi hann både rida och sätta pållar i skrittmaskinen. Drygt och ovärt säger jag bara! Hade sett fram emot slappdag med film. Jag gillar inte såna här mellanmjölksdagar när vi inte gör speciellt mycket men hela dagen går ändå. Jag vill hellre ha proppfulla dagar så man är slut när dagen är över, eller dagar som man inte gör nånting verkligen. Jag skulle inte ha nåt emot att gå upp och fodra, bara jag får gå in och lägga mig igen och inte behöva sticka ut näsan förrän vid nästa fodring. ”Dear Santa, jag har ätit min gröt varje dag och varit så snäll så snäll…” Mmm, önska på du Rebecca…

Vi red ut en sväng med Michelle på Spice Girl, en gäst Chris på Hennessay, Wilma på Frodo och jag själv på Holly. Holly hade inte gått på ett tag och jag kände att det vore mer rättvist mot henne att få galoppera av sig. Så när 75% av gänget ville vända hem ledde jag ner Holly till vårt galoppfält. Holly är knepig, man vet inte alltid var man har henne, så jag tänkte att antingen är hon jättesnäll som hon varit förut när vi ridit själva eller så får ett sammanbrott för att vi lämnar gruppen och skenar iväg med mig hängandes i ena stigbygeln. Det visade sig bli svarsalternativ 1, hon skötte sig exemplariskt, försökte först trycka mot den delen som leder hemåt men jag var envis och fick henne på andra tankar. Sen galopperade hon snällt i båda varven och var nog rätt trött när vi styrde hemåt igen. Hon fick en dusch med schampo och allt så hon var riktigt fin sen. Holly är lite rolig för man tror först hon är helt vit/grå men när hon blir blöt så får hon fläckar. Alltså är hon skäck :) det gillas. Jag gillar henne fast hon är nyckfull, tror bara hon behöver komma ut mer och hoppa. Kanske i mindre grupp så hon inte blir så stressad av att de andra hästarna försvinner iväg. Eller bara vara först eller tvåa så hon mer leder än följer. När vi rider vanligt sköter hon sig exemplariskt. Så det är kul!

När vi sen skulle hämta hästarna hos tomtegrannen skulle vi titta på alla hans hästar och så tyckte han att vi skulle köpa dem av honom. Ehm nej tack. Han är så himla mystisk, pratar bara med Wilma om massa hingstar som hon inte har en aning om och varken jag eller Wilma förstår riktigt vad han säger. Inte ens Oliver gör det. Tom hans dam var lite speciell. Dom hade jordens minsta gård och överallt hade dom tryckt in hästar plus att det stod säkert 10st i en hage också med två åsnor. Det tog oss säkert en halvtimme att fånga in öken och den ena hade helt förskräckliga hovar, men Oliver sa att han skulle säga till hovslagaren att fixa dem, även om hästen är pensionerad så ska han ha bra på fötterna. Så det låter bra tycker jag.

Vad hände mer idag… Vi kvällsfodrade och väntade på att Oliver skulle komma hem. Vi behövde inte duscha dem för han ska sätta dem i hagen imorgon och vi duschar dem alltid efter det. Så det gick snabbt att få in allihop efter hunten.

Gästerna från Tyskland åker hem imorgon, sen kommer det nya gäster. Jag fick 10€ i dricks av Chris så jag blev glad :)

Det var väl det, hoppas jag får rida Hegrid imorgon. Ska säga att jag vill det. Annars vill jag inte följa med på cross country imorgon. Eller jo det vill jag, men jag vill helst rida Hegrid. Eller nån annan som jag gillar, Clint och Amigo. Vill helst inte hoppa Holly med massa andra. Men det skulle vara kul att hoppa nån stor häst också, det har jag inte gjort än. Hm, undrar vem det skulle vara i så fall…

Vårt internet är så segt så vi kan inte se program på datorn. Jag hade velat se julkalendern. Youtube går bra men program från tv-kanalernas hemsidor går inte :p

Är julkalendern bra i år?

 

Over and out.

/R

 


5/12 28e arbetsdagen på ön, sluta sopa! Sluta jobba! Gå in!

Vaknade klockan 6 av mig själv och spenderade timmen fram tills jag var tvungen att gå upp med att försöka somna om igen. Det gick inge bra, för jag lyckades typ somna om när Wilmas klocka just ringde. Åh suck, stön och nånting, så var man tvungen att gå upp igen! Nätterna är för kort här, eller så är det vi som går upp för tidigt eller går och lägger oss försent beroende på hur man ser det.

I alla fall vi gjorde morgonsilaget och sen var klockan närmare halv 9 och Oliver skulle ha en XC grupp halv 9 så vi vände i dörren och gick ut och sadlade tre hästar. SEN fick vi gå in och äta frukost. Jag trodde det var as bråttom för jag visste inte var hunten skulle vara så jag var inställd på att de skulle åka kl halv 10-10 som vanligt. Men Wilma berättade att de skulle träffas på puben här vid oss, eller nere vid stora vägen man kan rida dit tar kanske 10-15min. Och då skulle alla inte iväg förrän vid 11, vilket innebar att vi inte behövde sadla hästarna förrän vid 10. Så jag kunde sluta stressa i mig frukosten och tog det lugnt. Vi hann tom börja mocka innan vi behövde börja med hästarna. Det var bara fyra var inkl särets häst så vi behövde inte stressa ihjäl oss. Vi hann gå runt med olja till alla tränsen och sadlarna och vi glömde Lizzy! När jag skulle sätta på olja hos henne så stod hon där utan nånting med täcke på sig. Tur vi var ute i god tid så jag fixade henne medan Wilma stod och tvättade Amigo som rullat sig i bajs under natten. Eller vad han nu gjort för det var absolut ingen skillnad mot dagen innan när vi tvättat alla med schampo.

Några hästar skulle åka bil till puben så Oliver hjälpte oss lasta dem och visade oss hur man sadlar särets häst. Oh my god, det var remmar och spännen överallt. Och när man skulle sätta på sadelgjorden (det som sitter under magen på hästen och håller fast sadeln) så skulle man trä på en rem, sätta fast en annan rem och sen spänna den i sina riktiga spännen. Herregud hur ska jag komma ihåg var allt ska sitta… Tur Wilma stod bredvid, nästa gång får vi nog hjälpas åt så det blir rätt. Det satt också ett stort brett kardborreband på som han spänner fast benen med. Haha det ser lite roligt ut samtidigt. Det tog också hundra år innan han kom hit, säret. Vi stod med hans häst och väntade i typ en kvart innan han behagade dyka upp.

Till slut hade vi gården för oss själva en stund och fortsatte mockningsprojektet. Ah, det tog fasen aldrig slut!! Det är helt sjukt jobbigt att mocka ur boxarna ordentligt och verkligen ta bort allt. Mitt i alltihopa kom Oliver farande och frågade varför vi fortfarande höll på. Han kastade in nytt halm till alla som behövde på en millisekund. Sen stod vi där och undrade vad vi nu skulle hitta på. Gick till Oliver som smitit in för te och en cigg, det är så han jobbar, först stress sen te och cigg. Vi som varken vill ha te eller röker står och tittar på som två fån. Tills Oliver får ny eld i baken och sätter iväg över stallplanen. Vi började med silaget tidigt, Oliver gjorde två stall så resten gick fort. När vi höll på med halmen så tänkte jag sopa undan det som hamnat utanför, då sa Oliver nej vi tar det ikväll efter silaget. Okej, jag struntade i det då. Sen tänkte jag sopa efter silaget då eftersom det låg halm över hela stallgången. Då hör jag Oliver ropa på mig, jag tänkte nu är det nåt jag gjort eller så är det nåt jag måste göra. Jag svarar och ropar att här är jag, då ropar Oliver tillbaka att jag ska sluta sopa och så, vi tar det imorgon tycker han. Okej då, då gick vi upp för att sätta på hästarnas täcken. Nej det fick vi inte heller göra, vi fick inte låsa sadelkammaren heller. Oliver bokstavligen skrek åt oss att nu får vi sluta och gå in istället. Jaha bara att göra som han säger. Jag var så sjukt hungrig, det enda min mage fått idag är frukost, en liten yoghurt och ett äpple. Och två chokladbitar när jag kom upp nu för förpackningen låg framme på golvet där jag dog en stund. Så nu har vi duschat, klockan är 17:06 och jag ska bara uppdatera bloggen sen ska jag se om nån ska åka iväg för mat. Jag dör av hunger…. Och inspirationen är noll och matlagningslusten är också noll. Nån som har ett privat jetplan och känner för att flyga hit lite snabbt och laga nåt spännande? Eller hederlig svensk husmanskost funkar också. Köttbullar med lingon, varför inte.

 

Over and out.

/R


4/12 27e arbetsdagen på ön, you’re going ahead of me

Börjar närma sig en månad här nu, imorgon är det fyra veckor sedan vi kom hit.

Idag har vi ridit lite med några gäster, jag fick rida Amigo. Wilma fick Moyroye. Hon är smart, Wilma. Hon kom på att vi fick dom där snälla hästarna för att kunna byta om nån gäst inte passar på den häst som de fått från början. Wilma fick ge sin häst till en kille, för Hegrid började stanna med honom. Inte helt säker på varför, tror han inte drev på tillräckligt. Plus att han stannade lite för att han kunde. Gästen drev inte på, så han försökte komma undan. Hade han aldrig fått göra med mig dock. Men många gäster vågar inte riktigt ta tag i sina hästar eller driva på dem ordentligt, och hästar är inte dumma. De tar alla chanser de får att komma undan. Men Amigo är snällast i världshistorien så den gästen som får honom är lycklig.

Vidare så har vi hjälpt Oliver att mocka, vi ska stormocka imorgon när alla andra är på hunt. Plus att Michelle är här, så vi har en till som kan hjälpa oss att rida.

Vi har också tvättat en drös hästar som vi har klätt av och på täcken resten av eftermiddagen. Dierdree var förbi en sväng och hjälpte oss med kvällsfodringen också så det var skönt. Vi började sopa, sen kom Oliver och sa att det inte var så noga (?) så då slutade vi. Men ibland ska det vara noga, vi har inte klurat ut när och var än, så då får vi fortsätta. Men polletten kanske trillar ner så småningom.

Ja det var väl det som hände idag, hittade en hundbajja bland täckena i torkrummet. Snacka om lata hundar som inte orkar gå ut två meter och sätta sig utanför utan måste bajja där som sover.

Veterinären var här också idag och la om Dels sår, jag höll i grimskaftet. Mycket ansvarsfullt och svårt uppdrag. Hade jag petat på honom så hade han ramlat omkull typ. Nej men nästan. Helt väck var han i alla fall.

Och imorgon är det alltså hunt. Jaha. Och säret ska med (Vincent) så jag hoppas att nån annan fixar hans häst för det har jag aldrig gjort.

Jo jag skrev headern också för att Oliver tyckte vi var ett steg före honom idag. Men han ska nog inte vara så orolig, har en känsla av att det var en engångsföreteelse.

Vet inte vad mer jag ska skriva om idag… Ska bli skönt och roligt att komma hem, men känns lite jobbigt att Memphis sprungit bort sig. Mattes lilla plutt… Vart har du tagit vägen? Ja hatar när våra katter byter ägare, Vegas har redan hunnit göra det, Texas har gjort det och Oliver gjorde det. Åh kan man sätta en sändare på kattskrället så man vet var han håller hus. Plus att Memphis är så liten! Bara 5 månader. Nu tycker jag att alla som läser den här bloggen kan åka hem till vårt område och leta upp katten, eller knacka dörr. Vad som helst! Matte vill ha hem sin bebis…

Nej nu får det vara bra, börjar bli trött också, trots att klockan inte är mer än halv 9. Hade det varit i Sverige så hade det mer varit min tid att lägga mig. Hur länge kan man ha jetlag? En månad? Känns inte trovärdigt…

 

Over and out.

/R

Bild på min Memphisprins...


3/12 26e arbetsdagen på ön, The Big, Grand DinnerParty!

Då var dagen D inne. Wilma och jag blev satta på att dammsuga efter frukosten. Stora rummet där själva middagen äger rum, de båda trapporna ner till det våningsplanet, hallen där ALLA går in och hallen uppe mellan trapporna. Tänk då på att det är heltäckningsmattor i trapporna! Blä jordens sämsta uppfinning tror jag… men effektivt i den meningen att man inte behöver våttorka så många ytor. Ineffektivt pga att man aldrig får dem riktigt rena. Så, pest eller kolera?

Vi tänkte i vår vildaste fantasi att vi kanske fick lite ledigt idag då, fixa inför festen och så. Men nähä då! Vi började mocka lite och greja med ny halm. Då har Oliver varit och hämtat en gäst som Wilma och jag ska ta med ut på tur. Jag fick i och för sig rida Hegrid så jag gråter inte för det, men hur mycket jag än gillar att rida Hegrid så väger en slapp dag i sängen tyngre…

När det var klart så var klockan närmare halv 1 så vi tog det sista av Lisas lasagne till lunch.

Därefter ytterligare fix med boxar och ny halm, för att sen få sms av Oliver som ridit ut med gästen. ”Ride conor and peter ran” Vet inte vem Peter ran är, men Peter Pan däremot. Haha Oliver…

Sagt och gjort. Vi red ut, jag på Peter och Wilma på Conor. Båda var jätte, super pigga och även fast vi tog två varv galopp på fältet så räckte det inte. Men Oliver har sagt att han tycker vi är ute för länge och rider när vi bara ska exercisa hästarna så…

Det känns så himla trist att vi inte har med tid till att sköta om hästarna ordentligt, som vi skulle om det var våra egna. Jag känner alltid en viss stress att många hästar ska hinnas med och även fast man vill stå och gosa med hästen så hinner man inte för det är massa annat hela tiden. Plus att de flesta har mer eller mindre mugg över hela benen, och har de inte det så har de ”water rash” alltså typ svamp. Men Oliver verkar liksom inte bry sig riktigt. Det är inte så viktigt, det är viktigare att vi ska stå och hålla i grimskaftet på en häst som är så nerdrogad att man kan putta omkull honom, när veterinären ska lägga om ett bandage. Jag har försökt prata med Oliver flera gånger, men han springer bara iväg och mumlar nåt om att han ska sätta på nån kräm eller salva sen. Men jag pratade själv med veterinären idag och hon sa att det är jätte viktigt att den hästen som har det, har sina egna grejer och inte har andra schabrak (”filten” under sadeln) och så. Och att man tvättar med en speciell tvål. Jag vet att veterinären var här och lämnade sån tvål, ska ta och fråga Oliver var den är och så ska jag ta tag i det själv och tvätta hästen, och de andra också för den delen.

För att återgå till vad vi gjort idag då. När vi kom tillbaka från ridningen så var det dags för kvällsfodringen och det tog ett halvt sekel! Jag lovar! Fy faaan säger jag bara, mögel över i stort sett hela silagebalen, och man vill inte ge hästarna mögelhö så vi fick stå och sortera ut det som gick bra att äta från det dåliga vilket tog lika lång tid som själva fodringen. Vet inte om jag beskrivit vad det är vi gör vid fodringarna? *Läser gamla blogginlägg och försvinner bort en stund*

Nej det verkar inte som att jag skrivit en utförlig beskrivning.

Först tar vi de två rangligste skottkärrorna i hela världen, med historiens sämsta hjul. Därefter varsin gaffel och går till baksidan av A-stallet där den berömda balen står. Vi attackerar den med våra tunna spaghettiarmar och gafflar, lyfter upp sjok av bajstungt hösilage. Om det är en bra bal. Om det är en dålig bal är den antingen full av mögel så vi måste finsortera allt och kan bara häva i små tussar i kärrorna eller så är den helt enkelt bara porös. Då blir det också bara tussar för man får inget grepp hur hårt man än hugger och hur mycket jag än gör dödsstöten. Sen när vi fyllt kärrorna till bristningsgränsen så går vi runt i alla stall och gafflar in massa hö till alla hästarna. Oliver lever efter devisen ”det går aldrig att ge för mycket” så vi ger dem sjukt mycket varje gång. Eller vid middagsfodringen får de mycket, frukosten är lite mindre seriös, dock inte att förglömma då sprätter Oliver iväg och slänger in mer följt av suckar och ”what should i do with ye…”. Då har man gjort ett dåligt jobb när han säger så. Då tycker han att man är hopplös och no good for nothing. Men då är det bara att stänga av öronen och komma ihåg det till nästa gång.

Jag tror inte ni förstår hemma hur sa**ns tungt och jobbigt det är med silaget, man vill bara elda upp skiten. Åh jag kan bli så arg för att det är så tungt, den jäkla högaffeln vill inte ligga kvar på kärran sen när man ska ta sig fram på den buckliga stallplanen så rasar det översta och man måste plocka upp alla strån igen. Det är jobbigast när man har allmänt oflyt och hela fodringen tar hundra år. Oftast så ska man sopa stallet också tills man halvt dör och krälar tillbaka till huset. Nej nu överdriver jag men det är verkligen tungt jobb här på gården. Lite orolig över att mina fingrar värker på kvällarna. Det gör ont att böja dem och de känns stela. På morgnarna kan jag knappt dra på mig kläderna för att fingrarna inte vill vara med. Läskigt…

Wilma och jag hade tänkt sova lite innan den stora festen men det blev inte riktigt tid till det. Oliver skulle ha oss till att finsopa hela gården så när vi kom in så var det bara till att duscha och göra sig vacker. Skypade lite med mamma och berättade om min allmänna olust till en fest. Men jag satte på mig mitt happy face och gick ner. Vi fick i uppgift att hjälpa till med serveringen så vi slapp sitta och vara sociala, skönt! Hela middagen gick i ett kör, helt plötsligt stod jag och diskade och klockan var halv 12! Då hade jag nog gäspat 3456317 gånger så sängen var mer än välkommen. Just det, på menyn stod det som förrätt soppa med baguette. Vet inte vad för slags soppa, inte god. Sen var huvudrätten beef (ko?), pork (fläsk? gris?) eller vegetarisk grönsaksröra typ. (smakade mest soya men ändå…). Serverat med potatismos, morötter och ärtor. Typisk irländsk mat. Efterrätten var höjdpunkten, Lisa hade gjort jordgubbscheesecake och sen var det chokladtårta. Mmmm!!!!

Tyvärr hann jag inte äta nån efterrätt, det var för mycket att göra. Men det finns rester i kylen hihi.

Tacksam att jag blev skickad i säng, för nu är jag bra trött…

 

Sov gott allihop!

 

/R

 


2/12 25e arbetsdagen på ön, hemlängtan och julgran

Det börjar kännas att man varit här en månad nu. Eller på lördag är det en månad sen vi kom hit. Alla rutiner sitter mer eller mindre, men jag börjar ändå känna av lite hemlängtan.

Idag har vi varit as effektiva. Istället för att slappa en halvtimme på rummet som vi brukar göra efter frukost, gick vi ut och red de första hästarna på schemat. 9.30 nånting satt vi upp.

Det var Latté och Rio. Det gick jättebra att galoppera Latté hon försökte bocka lite, men jag drev på henne framåt istället och fick henne på andra tankar.

Nr två var Victor och Lee. Satan vad stark hästskrället kan bli! I skritten är han helt loj och tar ett steg idag, ett steg imorgon. Men i galoppen så försöker han hela tiden ta bettet, köra ner huvudet och dra iväg. Jag tror inte att han vill vara dum, men det är jäkligt jobbigt att behöva ta allt man har för att han ska ha huvudet uppåt och jag inte behöver halvligga ner framåt. Känns inte så säkert. Men sen hans träns gick sönder med Wilma så har inte Oliver orkat/kommit ihåg/haft tid att fixa det. Han har annars ett starkare bett så man kan halv-halta utan att fingrarna går sönder.

Efter den härliga ridturen, Lee gav Wilma en åktur också, så tog vi en paus i ridandet. Det var åtta hästar som skulle skrittmaskinas, så vi stoppade in fyra och mockade första varvet. Andra varvet fyllde vi på boxarna. Vi stoppade därefter in andra laddningen och gick in för lite lunch. När den laddningen var klar så red vi ut på de sista hästarna. Wilma på sin bäääääbis (Tiptoe) och jag på Mr Fox. Han ville gå hem först och höll på som fan med huvudet, men jag lät honom galoppera av sig ordentligt och rejsade sista biten hihi. Han var svettig när vi skrittade hem, men jag märkte att det fanns mer energi i honom. Så nästa gång blir det nog fem varv åt båda hållen innan vi drar hem igen. Men Wilma och jag har kommit på bästa sättet nu när vi bara ska exercisa hästarna, skritt/trav på vägen till fältet. Galoppera av dem på fältet, sen skritta hem i skogen mot pölen. Bada dem och sen hem. Tar typ en halvtimme beroende på hur länge man galopperar. Vissa hästar blir helt till sig när man galopperar dem så då orkar man inte lika länge som när de sköter sig. Jag var helt svettig efter Fox, hade helt klart för mycket kläder. Tänker inte på att säkerthetsvästen värmer en del.

När både Wilma och jag ridit så var klockan inte mer än två så vi sopade överallt och fyllde kärrorna till fodringen och drog runt. Typ första dagen vi hunnit med allt på en och samma dag.

Lisa kom och gjorde oss sällskap vid fodringen, eller det var mest jag som fick sällskap. Hon hjälpte oss även med telefonerna, så nu har jag en irländsk mobil! Ska klura ut nr bara så ska jag dela med mig. Lisa hade även gjort lasagne som vi kalasade på till middag. Ååååhh det var sååååå gooooott!!! Smakade som min som jag gör hemma, men den var mer fast. Jag gillar när lasagnen är lite stabbig och inte så rinnig. Mmmm!!! Blev lite choklad frossa till efterrätt. Wilma tycker vi ska börja konditionsträna också, eftersom vi bara lyfter på dagarna, det ger inte så mycket flås. Visst måste bara be tomten om nya löpardojjer eftersom de jag hade valde att lämna jordelivet i somras efter lång och trogen tjänst. Sen ska jag be tomten om en ny mp3- spelare, min tycker det är lagom att batteriet håller i si så där en halvtimme. Annars är den väldigt liten och smidig. Jag vill inte ha ett sånt  där stort schabrak som tar upp hela fickan. Skulle kunna köpa en själv om inte tomten har nån i säcken. Har nog inte varit tillräckligt snäll i år heller, inte om man frågar Oliver. Men han jävlas med mig hela tiden och retar gallfebern på mig. Sen så står han bredvid och säger att Wilma är en ängel och att dom kommer ha såååå trevligt när jag är borta över julen, allt för att jag ska bli irriterad.

Nu har vi klätt två julgranar inför julfesten imorgon. Det ska faktiskt bli kul, men jag kommer nog bli trött tidigt. Tur man bara har en trappa upp till sängen ;)

Julkänslan börjar smyga sig på men det känns konstigt att det är december och det är typ 10-15 plus grader. Borde vara minusgrader och snö.

Well well cykelställ, inte så mycket mer att orda om den här dagen. Så tills nästa gång;

 

Over and out.

/R

 


1/12 24e arbetsdagen på ön, we should get a christmastree that you can decorate!

Mockningsdagen!

Mockade sex boxar idag då. Fyllde på ny halm och sen var det klart två timmar senare. Jag lackar på att det aldrig går fortare än så för oss att mocka 11 boxar och fylla på ny halm. Det borde gå att speeda upp det lite. Ändå mockar vi inte speciellt noga, inte som man gör hemma.

Vädret var skit idag så efter mockning och lite lunch, tonfiskpasta som inte riktigt föll Oliver på läppen, har föredrar utan tonfisk sa han. Ändå tog han två portioner hm…

Eller vänta nu, nu går hissen inte hela vägen upp märker jag. Vi smorde alla träns först innan vi åt. Det är så himla drygt, för alla läder är helt stela från allt vatten och smuts. Då kan man tro att man satsar på bra grejer att göra rent med. Näpp! Vi kör med den billigaste matlagningsoljan på marknaden som vi dränker in lädret med. Ja men vad bra. Eller inte, på sadlar som inte blivit använda på länge så har oljan fått lädret att mögla, ugh! Man vill bara ta tvål och vatten, skrubba alla träns helt rena från smuts sen lägga dem i riktig läderolja över natten. Vissa träns går inte ens att justera för att stropparna och spännena har typ geggat fast.

Vi gav oss an sadlarna efter lite ny energi och värme. Det var inte lite kallt att stå där och onödig- smörja tränsen. Känns inte som att det gör nån vidare nytta att gegga på massa matolja.

Sen var det dags för kvällsfodring igen… Jag tänkte jag skulle vara smart den här gången och ladda min kärra kvällen innan så slipper jag stå och lassa imorgon bitti. As smart!

Hurtbulle- Wilma tyckte vi behövde röra på fläsket innan det blev för mörkt, så vi tog en rask promenad med Ico som följe. Jäkla hund kunde ha blivit överkörd! Nästa gång, vilket antagligen är imorgon, så får han se till att vara hemma eller så ska han ha koppel. Men skönt att rensa huvudet lite och få upp flåset en aning. Det kan behövas efter all godis- frossa. No more of that säger jag bara!

Det var nog allt för idag, imorgon kommer förhoppningsvis Lisa med lasagne men vi får väl se…

 

Over and out.

/R


30/11 23e arbetsdagen på ön, jag tror Oliver har ett stort hjärta innerst inne, han har bara inte tid att lyssna till det…

Inte- mocka- dagen vilket innebär rida massa hästar. Eller i alla fall fyra var. Jag red Bart, Wilson, Holly och Latté. Bart fick damp och skenade iväg med mig, han fick typ in en gren i baken och vägrade stanna sen. Dumma hästskrälle! Jag tänkte då att men jag drar in honom på cirkel så jag skär av vägen för honom, men då tog han flykten upp för värsta slänten och upp på vägen. Jaha. Där stod vi och Wilma var nedanför. Vi möttes på vägen lite längre bort. När vi stod där och jag förklarade vad som hände så vips gick tränset på Victor som Wilma satt på, sönder! Hela sidostycket lossnade och bettet hänge. Jaha. Då var det bara för Wilma att hoppa av, försöka bygga ihop nåt att hålla allt i och traska hemåt. Oliver sa att han skulle fixa tränset men vi får väl se om det blir som vanligt. (Han glömmer och i stressen att hästen ska användas, bygga ihop nåt halvbra)

Nästa tur var Wilson. Mantra: ”han är inte galen, han är bara glad”. Funkade! Han bockade inte en, inte två utan tre gånger! Jag satt kvar alla tre! Ena gången höll han nästan på att gå omkull på frambenen, då tror man att han lärt sig men nej. Han bockade en gång till. Då kände jag att jag fått nog av åkattraktionen Wilson så jag sa till Wilma att jag ville rida hem. Han ser ut som värsta öket med smutsig päls, han är flugskimmel så all smuts syns extra bra på honom, hög som en giraff och när man skrittar så lummar han fram helt långsamt. Men vi kom på att vi nog ska galoppera av honom så kanske han slutar med bockningarna. Det är inte så att han vill ha av en, han har bara mycket energi. Han bockar inte heller som vanliga hästar brukar göra att dom liksom sparkar upp i luften, han mer travar med frambenen och galopperar med bakbenen och liksom hoppar jämnfota. Det är Wilmas beskrivning efter att ha sett mig bli bockad med.

I alla fall, sen skulle vi rida Holly och Beleview. Enligt Wilma är Belview tråkigaste hästen på jorden med den mest osköna galoppen. F Y I. Men Holly var jätte snäll. Vi travade bakom Belview och när vi skulle galoppera så galopperade hon snällt och lyssnade på mig, sprang inte iväg eller nånting. Vi spånade kring varför hon var så knäpp med hoppningen på vägen hem. Kom fram till att hon nog är oerfaren och blir exalterad när de andra hästarna springer iväg. Hon vill också springa jätte fort och hoppa, inte stå vid sidan av och bli lämnad kvar. Det var skönt att hon var snäll i alla fall efter åkturen på Wilson.

Sist var det Latté och vi red ut med Wilma och Tiptoe. Latté har ett svullet knä så hon ska bara skritta och trava och sen stå i pölen, men jag kände att hon hade massa energi att göra av med. Hon försökte bocka två gånger men jag förekom henne och drev på henne istället för att hon skulle bocka sig fram. Hon fick en kort galopp när vi skulle trava men det var bara för att när jag skulle sakta av till trav så försökte hon stanna och bocka istället för att fortsätta framåt så jag lät henne hållas. Det räcker med en åktur om dagen :) eller tre rättare sagt.

Just det, emellan Holly och Latté så skrittmaskinade vi fyra hästar. Sjukt drygt att leda dem fram och tillbaka och sitta och vänta medan hästarna skrittade åt ena hållet sen åt andra. Hade fasen hellre ridit dom. Men vi lunchade i vänstervarvet så det var okej ändå.

Därefter var det bara att börja med silaget och göra kvällen.

Vi har tappat lite inspirationen till matlagningen. Det känns trist att det alltid är vi som ska se till att det finns mat på bordet. Visst Oliver betalar för den, men det vore trevligt med en överraskning. Tada! Jag har köpt hem kinamat eller tada! Vi ska åka och äta pizza. Så denna kväll blev det bara rester som vi hittade från helgen. Astråkigt men det mättade i alla fall. Tror Oliver blev besviken att vi inte lagade nåt, han hade sagt till Wilma att han väntat på oss, men det sket jag verkligen i!

I alla fall jag är STOLT över att kunna ändra statistiken:

Wilson vs Rebecca 3-3.

 

Over and out.

/R


RSS 2.0